Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

A4EB5B4C FB04 444B AE9C 39C793F3E15C

U Brčkom održan radni sastanak krovnih organizacija mladih regiona Istaknuto

IMG 20210905 131014 

U subotu je u Brčkom održan radni sastanak krovnih organizacija mladih regiona, na koji su bili pozvani predstavnici krovnih organizacija mladih iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

 

Organizator sastanka bilo je Vijeće/Savjet mladih Brčko distrikta Bosne i Hercegovine a prisustvovali su predstavnici Vijeća mladih Federacije Bosne i Hercegovine, Omladinskog savjeta Republike Srpske i Krovne organizacije mladih Srbije.

 

Na sastanku se razgovaralo o strukturama organizacija, zakonskim rješenjima koja tretiraju postojanje i rad krovnih tijela odnosno zakona o mladima.

 

“Cilj sastanka bio je razmjena iskustava u dosadašnjem radu svake od organizacija, razmjena primjera dobre prakse koje bi mogle biti implementirane ovdje u Brčkom i razgovor o mogućim modelima saradnje između svih krovnih organizacija mladih, koje iako imaju različite kapacitete i resurse trebaju pronaći načine za unaprjeđenje saradnje odnosno poboljšanje statusa mladih u lokalnim zajednicama”, poručuju iz Vijeća.

 

 

Na sastanku je dogovoreno zajedničko djelovanje na nekoliko projekata i inicijativa.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com