Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

A4EB5B4C FB04 444B AE9C 39C793F3E15C

U Brčkom počela isplata podsticaja poljoprivrednicima Istaknuto

 

Odjeljenje za Poljoprivredu brčanske Vlade, prema Direkciji za finansije već je uputilo više desetina odluka o isplati podsticaja za tekuću godinu, iako se još prihvataju i zahtjevi za izlazak komisija koje treba da utvrde konkretno stanje na terenu.

„ Do sada smo zaprimili više od 550 zahtjeva koji se odmah šalju komisijama na postupanje . Ondje gdje je proizvodni ciklus zaključen, krenuli smo i sa isplatama zagarantovanog iznosa, tako da je nekoliko desetina Odluka o isplati podsticaja, usmjereno ka Direkciji za finansije, te bi novac vrlo brzo trebao biti na račuinima proizvođača“, kazao je šef resornog odjeljenja brčanske Vlade Milenko Ninković.

Kako bude vrijeme odmicalo, sve će više biti okončanih predmeta, spremnih za isplatu, pa je za očekivati da i taj dio bude dinamiziran.

 

„Od danas još dva službenika su uključena u obradu zahtjeva i učinićemo maksimum da već predati zahtjevi budu čim prije u potpunosti obrađeni. Takođe, napominjem da oni koji još nisu predali zahtjeve, to mogu učiniti do kraja narednog mjeseca“, naglasio je Ninković.

Inače, u ovoj fazi za podsticaje poljoprivredne proizvodne, u tekućoj godini, iz budžeta Distrikta osigurano je deset miliona maraka, i odmah će biti isplaćen takozvani zagarantovani iznos, i to svim proizvođačima. Za eventualno, dodatno nedostajuća sredstva, ista će se pokušaće osigurati novim rebalansom budžeta Distrikta.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com