Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

A4EB5B4C FB04 444B AE9C 39C793F3E15C

Počela nova školska godina na području Distrikta Istaknuto

 

Šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Zoran Bulatović danas je zajedno sa svojim saradnicima posjetio nekoliko škola povodom početka nove školske 2021/2022. godine na području Distrikta.

 

Prilikom posjete svim učenicima osnovnih i srednjih škola kao i nastavnom osoblju poželio je sreću, a posebno učenicima prvih razreda osnovne škole.

 

„Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da je danas počela nesmetano nastava za oko 6.000 učenika osnovnih škola i za oko 2.700 učenika srednjih škola. Nadam se da ćemo ovu školsku godinu koju smo započeli u školskim klupama tako i završiti na zadovoljstvo svih nas i da nećemo imati epidemioloških ili drugih problema koji bi mogli ugroziti nastavni proces i spriječiti učenike da dobiju što kvalitetnije obrazovanje. Također, popunjene su sve potrebe za kadrovima kako bismo imali neometano odvijanje nastave, a završetak redovnog konkursa za više pozicija očekujemo u ovoj sedmici“, kazao je Bulatović.

 

Šef Pododjeljenja za srednje obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Slavoljub Bašić istakao je da je Odjeljenje učinilo dodatne napore za nesmetan početak školske godine i da se nada da će se u kontinuitetu rješavati i određena kadrovska pitanja i problemi.

 

Direktor Druge osnovne škole Brčko distrikta BiH Mario Babić i direktorica JU Poljoprivredne i medicinske škole Brčko distrikta BiH Marica Mrkić potvrdili su da je nastava počela na vrijeme i da se odvija u skladu s nastavnim planom i programom.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com