Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

A4EB5B4C FB04 444B AE9C 39C793F3E15C

Vlada okončala 25. redovnu sjednicu Istaknuto

 

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na današnjoj 25. redovnoj sjednici usvojila je Prijedlog odluke o odobravanju programa samozapošljavanja u poljoprivredi na području Brčko distrikta BiH u 2021. godini.

 

Svrha Programa samozapošljavanja u poljoprivredi na području Brčko distrikta BiH u 2021. godini je doprinos razvoju poljoprivrede Brčko distrikta BiH u vidu finansijske podrške za lica koja žele započeti ili su započela poljoprivrednu proizvodnju, kroz stvaranje uslova za samozapošljavanje lica koja se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH i lica koja su registrovala poslovnu djelatnost u 2021. godini na području Brčko distrikta BiH, s tim da su se prije registracije poslovne djelatnosti vodila na evidenciji lica koja aktivno traže zaposlenje u Zavodu.

 

Za realizaciju Programa osiguran je iznos sredstava od 500.000,00 KM. Iznos sredstava po jednom projektu za aplikante ovog programa ne može biti veći od 20.000,00 KM.

Vlada Distrikta na sjednici usvojila je i Prijedlog odluke o usvajanju programa utroška sredstava za dodjelu tekućeg transfera za javne fondove Fondu zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta BiH – sredstva za nabavku senzora za mjerenje šećera za lica oboljela od dijabetesa. Sredstva za ovu namjenu u 2021. godini osigurana su u visini od 200.000,00 KM.

 

Vlada je usvojila i Prijedlog odluke o kriterijima kao i Prijedlog odluke o usvajanju programa raspodjele sredstava novčane pomoći za nabavku udžbenika djeci poginulog borca i ratnog vojnog invalida u iznosu od 70.000,00 KM, dok visina pojedinačne jednokratne novčane pomoći u 2021. godini za lica koja se redovno školuju iznosi 250 KM.

 

Vlada je usvojila i Prijedlog odluke o odobravanju programa utroška sredstava za donacije u 2021. godini u Odjeljenju za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja (II. dio) u iznosu od 1.163.302,00 KM.

Na današnjoj sjednici usvojen je Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o odobravanju tekućeg transfera i usvajanju programa utroška sredstava za subvencioniranje dijela kamata za kredite preduzećima, preduzetnicima, podružnicama i nosiocima poljoprivrednih gazdinstava na području Brčko distrikta BiH, Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o usvajanju programa subvencioniranja dijela kamata za kredite preduzećima, preduzetnicima, podružnicama i nosiocima poljoprivrednih gazdinstava na području Brčko distrikta BiH – transfer Razvojno-garantnom fondu Brčko distrikta BiH kao i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o odobravanju tekućeg transfera i usvajanju programa utroška sredstava za rad i materijalne troškove Razvojno-garantnog fonda Brčko distrikta BiH.

 

Članovi Vlade odobrili su Nacrt prijedloga odluke o pristupanju izradi regulacionog plana dijela stambenog naselja „Centar II“, Prijedlog odluke o odobravanju donacije i programa utroška sredstava Međureligijskom vijeću, Smjernice za izradu prijedloga odluke o utvrđivanju obaveze rada u vrijeme vikenda i praznika i noćnog rada u Uredu gradonačelnika Brčko distrikta BiH, Smjernice za izradu prijedloga odluke o uvođenju pripravnosti i dežurstva u Uredu gradonačelnika Brčko distrikta BiH i Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti na nacrt odluke o imenovanju predstavnika Brčko distrikta BiH u Koordinacioni odbor centralnih jedinica za harmonizaciju BiH.

 

Vlada je primila k znanju i Izvještaj o radu Inspektorata Brčko distrikta BiH za drugi kvartal 2021. godine.

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com