Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

vodoravni baner za 007

Ambasador Švicarske drugi put posjetio Brčko distrikt BiH Istaknuto

 

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić je, zajedno sa zamjenikom gradonačelnika Antom Domićem, predsjednikom Skupštine Sinišom Milićem i potpredsjednikom Skupštine Ivom Filipovićem, održao sastanak s ambasadorom Švicarske u Bosni i Hercegovini Nj. e. Danielom Hunnom i prvim zamjenikom Visokog predstavnika i supervizorom za Brčko gosp. Michaelom Scanlanom na kojem su razgovarali o aktuelnoj situaciji u Distriktu na političkom i ekonomskom planu.

 

Gradonačelnik se zahvalio Ambasadi Švicarske u BiH na podršci, istakavši njen značaj u vezi s implementacijom zajedničkih projekata. „Potvrdili smo naše zajedničko opredjeljenje da se u naredne tri godine okonča proces deminiranja na području Distrikta Brčko, a što je izvjesno zahvaljujući pomoći švicarske Vlade, odnosno ambasadora u BiH“, kazao je Kadrić.

 

Na sastanku se razgovaralo o realizaciji velikih kapitalnih, infrastrukturnih projekata, kao i angažmanu rukovodstva lokalne zajednice u provođenju reformi javne uprave, borbe protiv korupcije i stvaranja odgovarajućeg okvira za ekonomski i privredni razvoj u Brčko distriktu BiH.

 

„Razgovarali smo o mogućnostima proširivanja saradnje i moram reći da sam zaista impresioniran posvećenošću koju rukovodstvo ovog grada i njegov gradonačelnik imaju u stvaranju infrastrukturnih i zakonskih pretpostavki za bolji ekonomski razvoj regije i u tom smislu mi ćemo sigurno potencijalnim investitorima iz Švicarske preporučiti Brčko distrikt BiH za potencijalne investicije i saradnju“, istakao je ambasador Hunn.

 

Prva posjeta ambasadora Švicarske NJ. e. Daniela Hunna upriličena je u februaru ove godine, a za ambasadora je imenovan u oktobru 2020. godine.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com