Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

vodoravni baner za 007

Brčko: Raspisan tender za nastavak radova na izgradnji gradskog stadiona Istaknuto

 

Odjeljenje za javne poslove Vlade Brčko distrikta je raspisao postupak javne nabave za nastavak radova na izgradnji ‘Gradskog stadiona’, čime je pokrenuta četvrta faza izgradnje ovog dugoočekivanog objekta.

 

Procijenjena vrijednost nabave u okviru ove faze izgradnje je 6.200.000 KM bez uračunatog PDV-a, a planirano je provođenje postupka e-aukcije.

 

Ova faza izgradnje gradskog stadiona obuhvaća oko 520 pojedinačnih stavki definiranih tenderom, a šef resornog Odjeljenja Ratko Stjepanović kaže kako s obzirom na značaj radova očekuju veliki odziv izvođača radova.

 

„To je ozbiljan posao za koji očekujemo da će se prijaviti ozbiljni izvođači radova, naravno, predviđene su odgovarajuće garancije i određene specifikacije koje trebaju da zadovolje javne ponuđače u tom poslu. Ovo je višedecenijski projekt koji je stajao dosta dugo i uslijed tog stajanja došlo je do propadanja određenih stvari, tako da ovaj tender i obuhvaća odgovarajući antikorozivnu zaštitu elemenata koji su bili izloženi atmosferskim prilikama, dakle nisu bili zaštićeni, da se prvo sanira to pa da se ide u dalji nastavak izgradnje gradskog stadiona“, rekao je Stjepanović.

 

Prema njegovim riječima, u idealnom scenariju postupak provedene javne nabave trebao bi biti okončan do kraja ove godine, ukoliko ne bude većih problema i žalbi.

 

„Ako bismo imali početkom januara zaključen ugovor s najpovoljnijim izvođačem, rok za izvođenje ovih radova je 15 mjeseci. No, mi se nadamo da će krajnji rok ipak biti dosta kraći, ali to sve sad ovisi o kvaliteti izvođača kojeg dobijemo, vremenskim prilikama i od toga koliko je neophodno da se svi ovi poslovi provedu“, kaže Stjepanović.

 

Rok za prijam ponuda po raspisanoj javnoj nabavi je 28. oktobar tekuće godine, a završetkom ove faze izgradnje, Brčko će biti korak bliže savremenom stadionu koji će moći primiti 8.000 gledatelja i koji će zasigurno značajno povećati kapacitet za sport u Brčkom.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com