Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

vodoravni baner za 007

Žepče će biti veliko saobraćajno čvorište, kroz općinu planirane dvije autoceste Istaknuto

 

Prije nekoliko dana u Žepču je održan sastanak o temi izgradnje autoceste na Koridoru 5C. Zapravo, kako je rečeno, Žepče bi u budućnosti trebalo biti važno čvorište, jer je, osim Koridora, iz te općine planirana i gradnja autoceste do Tuzle.

 

 

Sastanku su, između ostalih, prisustvovali v. d. direktora "Autocesta FBiH" Elmedin Voloder i federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić, a prisutnima se obratio i načelnik Mato Zovko, koji je izrazio zadovoljstvo početkom radova na izgradnji Koridora 5C na prostoru Općine Žepče.

 

Ministar Martić je kazao da ministarstva neće biti prepreka za realizaciju projekata te je ponudio maksimalan angažman u procesu izgradnje autoceste na Koridoru 5C kroz općinu Žepče.

 

Pored navedenog, pomenuo je i izgradnju autoceste Žepče - Tuzla, koja je posebno zanimljiva jer će interregionalno čvorište ove dvije autoceste biti na prostoru Žepča.

 

Voloder je prisutne upoznao o trenutnim aktivnostima na izgradnji Koridora, među ostalim da je izabran projektant za izradu glavnog projekta Ozimica - Poprikuše.

 

Izvor: Klix

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com