Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

vodoravni baner za 007

Počela dvodnevna obuka na temu pisanja projekata Istaknuto

 

U prostorijama Omladinskog centra u Brčkom danas je počela obuka za nevladine organizacije s područja Distrikta na temu pisanja projekata, popunjavanja obrazaca, kompletiranje dokumentacije i osposobljavanje organizacija za dostavljanje kvalitetnijih projektnih aplikacija za Javni poziv.

 

Šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Nedim Hamzabegović kazao je da će obuka pomoći nevladinim organizacijama da nauče kako i na koji način projektne procedure uraditi na što kvaliteniji način.

„Mi smo se u saradnji s osposobljenim nevladinim organizacijama dogovorili da se u okviru svojih redovnih aktivnosti stave na raspolaganje Pododjeljenju u smislu da izvrše edukaciju nevladinim organizacijama koje se teže snalaze sa svim ovim propisanim procedurama. Kada je u pitanju drugi javni poziv ostalo je još oko 280.000,00 KM i sve ostaje isto kao i kod prvog javnog poziva gdje je potrebno izvršiti formalno pravne uslove, priložiti svu potrebnu dokumentaciju i naravno projektni prijedlog uskladiti s temama ili standardima koje je komisija naznačila u javnom pozivu“, kazao je Hamzabegović.

 

Direktor Omladinskog centra „Vermont“ Brčko Damir Radenković naglasio je da će se usvojenim novim Zakonom o nevladinim organizacijama, Zakonom o budžetu kao i Strategiji razvoja Distrikta zasigurno nevladinim organizacijama pisanje projekata olakšati, a ne, kako je kazao, otežati.

 

„S tim u vezi mi smo ponudili pomoć Odjeljenju za stručne i administrativne poslove da stanemo zajedno s nevladinim organizacijama na crtu, zajedno napišemo projekte i edukujemo ih o tome kako pisati projekte“, kazao je Radenković.

 

Obuka koju provodi Odjeljenje za stručne i administrativne poslove u saradnji s Omladinskim centrom „Vermont“ održati će se 11. 10. 2021. i 12. 10. 2021. godine.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com