Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

vodoravni baner za 007

Proni organizovao kamp za mlade Istaknuto

 

Proni centar za Omladinski razvoj trenutno samo u Brčko Distriktu provodi tri aktivna projekta.

 

Menadžer omladinskih klubova Harun Šabanović ističe da je jedan od projekata bio i održavanje petodnevnog kampa koji je organizovan u saradnji sa Crvenim krstom i Gorskom službom spašavanja Distrikta, a koji je za cilj imao upoznavanje mladiha o kritičkom razmišljanju, medijskoj pismenosti, govoru mržnje na internetu i drugim mirovnim temama.

 

„Kamp je okupio oko 40 mladih, a sada slijedi dostavljanje njihovih ideja nama, koje će biti finansijski podržane u 10 gradova u Bosni i Hercegovini“, dodao je Šabanović.

 

Ova kampanja finansirana je od strane Američke ambasade u BiH.

 

Drugi naredni projekat, koji se implementira u Brčkom je, prema njegovim riječima, Inicijativa mladića u sklopu kojih su organizovani Budi muško-klubovi.

 

„Za realizaciju ovog projekta smo dobili saglasnost od Odjela za obrazovanje, koji su prepoznali naš rad pošto je implementacija ovog projekta trajala već tri godine, a sad smo dobili sredstva za naredne tri godine. Naše ciljane škole su srednje škole, pogotovo Tehnička škola i već danas implementiramo početno istraživanje mladih. Cilj projekta je poticati mlade na mobilnost i promocija zdravih životnih stilova, u svrhu prevencije vršnjačkog nasilja među srednjoškolcima. Mladi su zainteresovani za inovativne projekte i prilike, kao i za upoznavanje drugih mladih ljudi“, pojasnio je Šabanović.

 

Treći projekat se tiče digitalnih kampanja koje će se realizovati on line. Jučer je održana prva radionica, a druga je 17. oktobra sa početkom u 17 sati.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com