Menu

VODORAVNI 3 I 7748

Brčko: U Tehničkoj školi održano finale turnira “Sportom protiv nasilja” i uručena donacija sportske opreme Istaknuto

 

Danas je u fiskulturnoj sali JU Tehničke škole Brčko održano finale sportskog turnira „Sportom protiv nasilja“ koje se odvija u sklopu projekta „Inicijativa mladića“ povodom ’16 dana aktivizma’, a kojega u suradnji s Tehničkom školom realizira Proni Centar za omladinski razvoj.

 

Riječ je o turniru koji je započeo 8. studenog, a koji se sastoji od natjecanja u nogometu, odbojci i stolnom tenisu.

 

„Oko 50 posto učenika Tehničke škole je sudjelovalo na ovom turniru koji traje već mjesec dana. Moram ih pohvaliti i zahvaliti im se, te također moram pohvaliti naše nastavnike tjelesnog odgoja koji su iznijeli ovaj turnir i sve organizirali“, rekao je ravnatelj JU Tehničke škole Brčko, Dejan Nikolić.

U sklopu turnira donirana je značajna sportska oprema za potrebe rada Tehničke skole u vrijednosti većoj od 1.000 KM, a koja se sastoji od mreža za golove, stola za stolni tenis s pratećom opremom i nogometnih lopti.

 

„Na ovaj način želimo mladim ljudima dati alternativu kada govorimo o prevenciji nasilja i potaknuti ih da se bave sportom, jer smatramo da je sport jako dobra alternativa kada govorimo o prevenciji nasilja među srednjoškolcima. Nadamo se da će značajna sportska oprama koju smo donirali školi u sklopu ovog projekta uvelike ojačati kvalitetu izvođenja nastave“, ističe Harun Šabanović, ispred Proni centra za omladinski razvoj.

 

Pored menadžmenta škole i predstavnika Proni centra, događaju je prisustvovao i predstojnik Vladinog Pododjela za srednje obrazovanje Slavoljub Bašić koji je pohvalio suradnju škole s nevladinim sektorom i realizaciju projekta „Sportom protiv nasilja“.

 

Po završetku sportskog turnira najboljim sudionicima natjecanja su uručeni pokali i pripadajuće zahvalnice.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com