Menu

VODORAVNI 3 I 7748

U “Merhamet” stigle vrijedne donacije od Humanitarnog fonda „Atlanta“ Istaknuto

 

U Humanitarno udruženja građana Bošnjaka „Merhamet“ Brčko distrikt BiH dopremljene su značajne donacije Humanitarnog fonda „Atlanta“ (SAD). Humanitarne donacije u Brčko su dopremile organizacije „Istina“ i „Ruka podrške“ iz Sarajeva.

 

U vrijednom paketu pomoći koji je dostavljen u „Merhamet“ Brčko, sa sjedištem na Okrajcima, Gornji Rahić, nalazi se 400 novih jakni-kabanica koje će biti podijeljene učenicima- pješacima u osnovnim školama u ruralnim dijelovima Brčkog, Bijeljini i Janji.

 

Takođe, “Merhametu” su još doznačene i učenička stipendija u iznosu od 1.300 KM kao i socijalna pomoć jednoj porodici slabog imovinskog stanja od 1.000 KM za područje Brčko distriktra. Pomoć su u “Merhamet” dopremile humaniratne organizacije iz Sarajeva: „Istina“ i „Ruka podrške“.

Aktivistica Munira Džabija, novinar- humanista, je izrazila zadovoljstvo načinom organizacije rada u “Merhametu” i obećala dalju podršku u radu ovom brčanskom humanitarnom udruženju.

 

 

Suvad Alagić, predsjednik „Merhameta“, uz zahvalnost Humanitarnom fondu „Atlanta“ i prijateljskim humanitarnim organizacijama iz Sarajeva, kazao je da je učenička stipendija od 1.300 KM već uručena, a da će novčana pomoć porodici u stanju socijalne potrebe od 1.000 KM biti uručena ubrzo.

„Đačke jakne će biti podijeljene po okončanju zimskog raspusta u Brčko distriktu, a nešto kasnije i đacima- pješacima u Bijeljini i Janji”, kazao je Alagić.

Almir Išerić, potpredsjednik Udruženja „Ruka podrške“, Sarajevo, kazao je da je donacija dopunjena novom i rabljenom garderobom i invalidskim pomagalima, te iskazao zadovoljstvo način organizacije rada u “Merhametu” Brčko.

 

Za očekivati je da će se vrlo brzo ova saradnja nastaviti i produbiti, a na sastanku u Gornjem Rahiću ozvaničena je i informacija da je za februar planiran kongres humanitarnih organizacija u Zavidovićima radi stvaranja krovnog humanitarnog udruženja u BiH.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com