Menu


Baner NK p lj 2022 vodoravni 3 i 7
85CD9A32 6837 4C14 AC47 0BB7BB550E53

Dodijeljena priznanja povodom Međunarodnog dana civilne zaštite, i Brčko distrikt među dobitnicima

 

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine povodom Prvog marta, Međunarodnog dana civilne zaštite – zaštite i spašavanja u Bosni i Hercegovini, dodijelilo je javna priznanja pojedincima i organizacijama za učinjeni doprinos u oblasti zaštite i spašavanja u 2021. godini.

 

Pohvale pojedincima su dobili Mujo Rančić, Amir Sendić, Milana Škipina, Idriz Brković i Mirnesa Softić iz Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, Anes Ličina iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine, Maida Mekić Skrobanović i Muamer Husilović iz Federalne uprave civilne zaštite, Boban Kusturić iz Helikopterskog servisa Republike Srpske, Marijana Savić i Biljana Pajić iz Republičke uprave civilne zaštite, Nebojša Stjepanović iz Odjeljenja za javnu sigurnost Brčko distrikta BiH i Miro Kalem iz Gorske službe spašavanja Jahorina.

 

Pohvale su uručene i građanima Aleksandru Steviću i Husi Sinanoviću. Stević je priznanje dobio za gašenje požara i spašavanje ljudskih života iz požara na stambenoj zgradi u Bratuncu, a Sinanović za spašavanje djevojčice iz nabujale rijeke Bosne.

 

Zahvalnica je uručena Ademiru Spahiću iz JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo, Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, Ambasadi Republike Austrije, Ambasadi Republike Francuske, Turskoj agenciji za saradnju i koordinaciju (TIKA) Koordinacioni ured u Sarajevu, Sjedištu NATO-a u Sarajevu (NATO HQ Sarajevo), J.U. Dom zdravlja Kantona Sarajevo, Zavodu zdravstvenog osiguranja KS, J.U. Zavod za javno zdravstvo KS, Crvenom križu Federacije BiH, Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici iz Bratunca, Jedinici žandarmerije Policijske uprave Zvornik, Teritorijalnoj vatrogasno – spasilačkoj jedinici Bijeljina i Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Brčko distrikta BiH, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

 

Pismena pohvala zaštite i spašavanja dodjeljuje se pojedincima koji su nesebičnim radom, angažovanjem i ostvarenim rezultatima ispoljili samopožrtvovanje i humanost i time dali izuzetan doprinos u jačanju zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih ili drugih nesreća u Bosni i Hercegovini.

 

Zahvalnica zaštite i spašavanja dodjeljuje se pojedincima i kolektivima u Bosni i Hercegovini i stranim državljanima, vladinim i nevladinim organizacijama i drugim partnerima za ostvarenu saradnju i pruženu podršku i pomoć koja je bila od izuzetnog značaja za organizaciju, razvoj i provođenje zaštite i spašavanja u BiH.

 

Ministar sigurnosti priznanja dodjeljuje na osnovu obrazloženog prijedloga koji podnosi Sektor za zaštitu i spašavanje Ministarstva sigurnosti BiH, entitetskih uprava civilne zaštite i Odjeljenja za javnu sigurnost Brčko distrikta BiH.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com