Menu

3ADA5CFC 6269 428B 9E24 2043DE95EE10HEINNER 702X90

Saopštenje Aktiva žena Socijalističke partije OO Brčko

Bez najave 1

 

Danas je Aktiv žena Socijalističke partije OO Brčko posjetio sve žene koje se nalaze trenutno na Odjeljenju Ginekologije Brčko, te su ovom prilikom uručile simbolične poklone kako bi obilježile dan Majki.

 

Proslava u čast majki i žena, obilježava se različitim danima u mnogim djelovima svijeta, najčešće u mjesecima martu ili maju.

 

Aktiv žena Socijalističke partije ovim gestom želi da istakne da doprinos žena u našoj zajednici nije ni izbliza prepoznat u onoj mjeri u kojoj one to zaslužuju. Žena je majka svojoj djeci, sestrićima, bratićima, bližoj i daljoj rodbini, učenicima... Stoga želimo da se zahvalimo svim majkama i onim ženama na koje na taj način gledamo za svaki trenutak koji su proveli sa nama brinući se za naše zdravlje i sreću nepoznavajući granice. Djeca rastu i postaju odrasli ljudi, a majke zauvjek ostaju njihove majke, jer je to posao za cijeli život.

 

IMG f1b3e0a64965c310a3c1747c64df8dfa V

Aktiv žena SP se osvrnuo i na postojeće strategije i planove koji promovišu unapređivanje žena, trudnica i porodilja u društvu, koje se ne sprovode u potpunosti i ne oslikavaju našu relanost u kojoj živimo jer je položaj žena veoma težak. Situaciju usložnjava odsustvo pronatalitetne politike na kojoj se „insistira“ sa jedne strane, dok s druge strane istovremeno žene su diskriminisane na tržištu rada jer planiraju porodicu ili imaju djecu. Postati majkom u današnje vrijeme sa svim pratećim izazovima i ekonomskim tokovima je veoma hrabar potez.

 

IMG 1e4e88385e512bb5618cd4f9f56d470b V


Aktiv žena Socijalističke partije će nastaviti sa aktivnostima koje promovišu značaj i ulogu žena u društvu kako bi bile vrednovane na pravi način.

 

Aktiv žena Socijalističke partije OO Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com