Menu

3ADA5CFC 6269 428B 9E24 2043DE95EE10HEINNER 702X90

Poljoprivrednicima u Distriktu za podsticaje proizvodnje u prošloj i ovoj godini 25 miliona maraka Istaknuto

 

Isplata podsticaja za poljoprivredu proizvođačima na području Distrikta teče planiranom dinamikom. Samo po ovom osnovu, imajući u vidu zagarantovani iznos sredstava za 2021. godinu, biće isplaćeno više od trinaest miliona maraka, dok će ove godine ta visina biti negdje oko dvanaest miliona maraka.

 

„Dobar dio pomenutih sredstava biće osiguran rebalansom Budžeta koji je u toku. Upravo zbog 25 miliona maraka koje osiguravamo proizvođačima kroz podsticaje za ovu i prošlu godinu u ovom momentu nije bilo prostora da se obezbijedi dodatnih 600.000. maraka kako bi se proizvođačima pomoglo kroz plavi dizel odnosno regresirano gorivo“, naglasio je šef Odjeljenja za poljoprivredu brčanske Vlade, Milenko Ninković.

 

U Odjeljenju će, poručuju, nastojati da novac za plavi dizel pokušaju osigurati u drugom ovogodišnjem rebalansu.

 

„Ni to neće biti lako jer ne smijemo smetnuti s uma činjenicu da su u Brčkom, u odnosu na sve druge dijelove BiH, podsticaji u poljoprivredi ubjedljivo najveći, te da smo ove godine prvi put od formiranja Distrikta sve podsticaje za ovu godinu spremni isplatiti do njenog kraja, odnosno neće biti prenošenja dugovanja poljoprivrednicima po ovom osnovu u 2023. godinu“, naglasio je Ninković.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com