Menu

3ADA5CFC 6269 428B 9E24 2043DE95EE10HEINNER 702X90

700.000 maraka za jednokratnu pomoć demobilisanim borcima u Distriktu Istaknuto

 

Služba za boračko invalidsku zaštitu i civilne žrtve rata brčanske Vlade juče je raspisala Javni poziv za dodjelu jednokratnih novčanih pomoći nezaposlenim demobilisanim borcima, kao i pomoći prilikom liječenja demobilisanim borcima sve tri vojne komponente sa područja Distrikta. Pomoć se odnosi na dva segmenta i tiče se demobilisanih boraca u stanju socijalne potrebe, te onih kojima je neophodna pomoć za liječenje.

 

„Za isplatu po pomenuta dva osnova, u budžetu Distrikta za tekuću godinu, osigurano je 700.000. maraka. Pojedinačno, pomoć za demobilisanog borca u stanju socijalne potrebe iznosi 235, a za pomoć u liječenju 350 maraka“, rekao je šef resorne Službe brčanske Vlade Senad Bešić.

 

Kad je riječ o dokumentaciji koju je neophodno priložiti, mada je precizan popis objavljen i unutar Javnog poziva, najbolje je doći u Službu boračke zaštite radi pojašnjenja i preuzimanja iste.

 

„Sudeći prema ranijim godinama, pravo na ova dva segmenta jednokratne pomoći ostvari između 2.200 i 2.300 demobilisanih boraca a nakon zaprimanja prijava sam proces donošenja odluka o pravu na korištenje jednokratnih novčanih pomoći traje oko šezdeset dana“, naglasio je Bečić.

 

, javni poziv ostaje otvoren narednih deset dana, odnosno zaključno sa 17-tim majem.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com