Menu

3ADA5CFC 6269 428B 9E24 2043DE95EE10HEINNER 702X90

Brčko: Preminuo poznati notar Miodrag Pajić Istaknuto

 

Poznati brčanski notar Miodrag Pajić, preminuo je juče nakon kraće bolesti u 72. godini života, potvrdili su članovi njegove uže porodice.

 

Miodrag Pajić rođen je 1950. godine u Brčkom gdje je završio osnovno i srednje obrazovanje. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Banja Luci, radio je kao zastupnik, zatim direktor pravno-kadrovskog sektora, te direktor proizvodnog preduzeća „Bimal“ u Brčkom.

 

Nakon rada u privredi 1990. godine imenovan je za direktora Sekretarijata za imovinsko pravne poslove i katastar nekretnina opštine Brčko i člana vlade predratne opštine Brčko.

 

Obavljao je i funkciju sekretara Skupštine opštine Brčko. U periodu od marta 1994. do kraja 1997. Godine bio je na funkciji predsjednika Skupštine opštine Brčko. Imenovan je za člana Vlade Brčko Distrikta, te nakon toga za potpredsjednika prelazne Skupštine Brčko distrikta.

 

Od marta 1996. pa u narednih devet godina bio je član Doma za ljudska prava za BiH, nakon što je imenovan od strane Republike Srpske. Nakon toga, posvetio se samostalnoj djelatnosti otvorivši notarsku kancelariju u Brčkom.

 

Ostaće upamćen i kao jedan od osnivača Srpske demokratske stranke u Brčkom.

 

Miodrag Pajić bio je i ostavio veliki trag u privrednom društveno političkom životu Brčkog u tadnjih 40 godina.

 

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com