Menu

3ADA5CFC 6269 428B 9E24 2043DE95EE10HEINNER 702X90

Brčko: Jedno lice lišeno slobode zbog osnova sumnje za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga Istaknuto

 

U nastavku planskih aktivnosti na suzbijanju organizovanog kriminaliteta i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su dana 10.05.2022. godine u periodu od 18.00 do 19.40 sati po Naredbi Osnovnog suda i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH izvršili pretrese dva lica, te stambenog i pomoćnog objekta, kao i dvorišta u jednom brčanskom naselju.

 

Tokom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto: ukupno 85 grama opojne droge „Amfetamin-Speed”, te oko 14 grama opojne droge „Marihuana”, što je utvrđeno preliminarnim vještačenjem i vaganjem, a pronađeni su i ostali predmeti koji će biti korišteni u krivičnom postupku.

 

Nakon pretresa privedena su ukupno četiri lica, a nakon kriminalističke obrade tri lica su puštena dok je zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 232. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, slobode lišen Š.E. rođen 1984. godine u Brčkom gdje je i nastanjen.

 

Navedeno lice će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predato Tužilaštvu Brčko distrikta BiH na dalje krivično pravno procesuiranje.

 

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com