Menu

3ADA5CFC 6269 428B 9E24 2043DE95EE10HEINNER 702X90

Započela sanacija ulica u središtu Brčkog Istaknuto

 

Sanacijom ceste u Ulici Vuka Karadžića u središtu grada u dužini od 410 metara, započeli su radovi na projektima rekonstrukcije, sanacije i izgradnje cestovne infrastrukture na području Brčko distrikta BiH za koje je Skupštinskom Odlukom izdvojeno 4,3 miliona KM.

Direktor javnog poduzeća Putevi Vlado Jevtić kaže kako je sanacija ove ulice samo dio radova koje ove godine planiraju realizirati u središtu grada.

 

„Trudit ćemo se da bude što manje zagušenje prometa. Upravo na ovom cestovnom pravcu imaju četiri različita cestovna projekta, tako da će veći dio ovog gradskog naselja biti do kraja godine završen“, kazao je Jevtić.

 

Početak radova na sanaciji ulica u središtu grada,jučer je obišao i predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić.

 

„Ono što je jako značajno i to je negdje bio i prigovor u nekom ranijem razdoblju jeste da je grad bio dijelom zapostavljen kada su u pitanju ovakvi radovi. Mi na ovaj način ispravljamo i tu anomaliju, dakle značajan dio ovih radova bit će obavljen upravo na području grada, kao i na nekim važnijim magistralnim dionicama“, istaknuo je Milić.

 

 

On je ovom prilikom dodao kako će se, uz sanaciju cestovne infrastrukture, pobrinuti i za obnovu kulturno-povijesnih spomenika u središtu grada.

 

„U tijeku je zajednički rad s komisijom za zaštitu kulturno-povijesnih spomenika s razine bih da se vidi sto je od objekata ovdje pod zaštitom i gdje je nužna i njihova suglasnost i prostorno-planske akti treba donositi u suradnji s tom komisijom. U svakom slučaju, obećanje je da nećemo zapostaviti ni ovaj dio grada“, rekao je Milić.

 

Narednih dana se očekuje početak radova na sanaciji ulice Dušana Vasiljeva, nastavak sanacije dijela magistralne ceste M14.1 do table Brčko u MZ Gredice, ulice Alije Isakovića, 4. Jul dio I, put Miladije – Šatorovići, put G. Rahić – Čande. Iz JP Putevi građane su zamolili za oprez u vožnji.

 

U poslovnom planu Javnog poduzeća „Putevi“ za ovu godinu je planirana realizacija 26 različitih projekta cestovne infrastrukture u gradu i ruralnim područjima, od kojih se 20 odnosi na sanaciju cesta, a ostali na izgradnju kružnih tokova, autobusnih stajališta te postavljanje svjetlosne signalizacije.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com