Menu


Baner NK p lj 2022 vodoravni 3 i 7
85CD9A32 6837 4C14 AC47 0BB7BB550E53

Izviđači Brčko distrikta BiH ubjedljivo najuspješniji na takmičenju u Temerinu Istaknuto

 

Ekipa brčanskih Izviđača bila je ubjedljivo najuspješnija na tradicionalnom takmičenju u Temerinu, upriličenom minule nedelje, pokazavši najviše znanja, kreativnosti i spretnosti među dvadeset ekipa i više od 100 učesnika iz Hrvatske, BiH i Srbije, kao domaćina.

 

„Naša ekipa brojala je osam članova od čega pet aktivnih takmičara koji su bili najuspješniji u orijentaciji, brzom postavljanju i sklapanju šatora, ali i u kreativnom dijelu koji se odnosio na zabavne igre, te scenski nastup“, rekao je načelnik brčanskih Izviđača Ivan Klašnjić.

 

Brčaci su sa ovog takmičenja u Distrikt donijeli pehar kao najuspješni u pojedinačnim disciplinama, te veliki prelazni pehar kao, ukupno gledano, najbolja ekipa na takmičenju.

 

„Pehari koje smo osvoili, a posebno onaj veliki prelazni, našu ekipu obavezuje da se i duće godine poojavimo na ovom takmičenju, te učinimo maksimum kako bi pehare zadržali“, akcentirao je Klašnjić.

 

Inače, ove godine niz je takmičenja i druženja na kojima će učestvovati naši izviđači, a centralna manifestacija planirana je za kraj septembra mjeseca, kada će biti obilježen veliki jubilej – 100 godina izviđaštva u Brčkom.

 

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com