Menu


Baner NK p lj 2022 vodoravni 3 i 7
85CD9A32 6837 4C14 AC47 0BB7BB550E53

Brčko: Povećan broj pacijenata u Službi hitne pomoći Istaknuto

 

Broj pacijenata koji se zbog naglog povećanja temperature vazduha i promjene vremenskih uslova, javljaju brčanskoj Službi hitne pomoći zbog dehidratacije je znatno povećan, saznali smo u toj Službi.

 

Dežurna doktorica u brčanskoj Službi hitne pomoći Inela Kadrić rekla je da se pacijenti najčešće javljaju zbog glavobolje, umora i vrtoglavice a sve zbog neunošenja dovoljno tečnosti u organizam.

 

Doktorica Kadrić je savjetovala građane da piju dovoljno vode i da izbjegavaju alkoholna i gazirana pića te da povedu računa o ishrani izbjegavajući hranu bogatu proterinima.

 

Ona je dodala da se pacijenti, ukoliko imaju povišenu tjelesnu temperaturu prvo javljaju u febrilnu ambulantu kako bi otklonili mogućnost zaraze korona virusom a potom bivaju zbrinuti dalje.

 

Ukoliko pacijenti osjete mučninu, glavobolju i malaksalost, prema savjetima ljekara trebalo bi odmah da potraže adekvatnu ljekarsku pomoć ili pozovu Službu hitne pomoći na broj 124.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com