Menu

5FA038EB 1C5B 431E AA22 C59B9442FCEF

Brčko: Radovi na krovu Osnovne muzičke škole privode se kraju Istaknuto

 

U Osnovnoj muzičkoj školi Brčko trenutno se privode kraju radovi na rekonstrukciji krova, a primopredaju radova možemo očekivati za par dana, potvrdio je Jasmin Hasić, direktor Muzičke škole.

 

Kako nam rečeno iz Odjeljenja za obrazovanje projekat rekonstrukcije krova iznosi 81.900 KM sa pdv-om.

 

„Projekat rekonstrukcije krova od izuzetne je važnosti s obzirom da je u proteklom periodu škola prokišnjavala te su muzički instrumenti i ostala oprema bili izloženi opasnosti od oštećenja. Ove godine poduzet je i niz infrastrukturnih projekata, a jedna od ideja Vijeća roditelja i menadžmenta je i uređenje dvorišta škole“, rekao je Hasić.

 

Muzička škola Brčko postoji 72 godine. Jedna je od najstarijih u BiH, a od nje je starija samo sarajevska Osnovna muzička škola, spomenuo je Hasić s ciljem podizanja svijesti i očuvanju kulture i naveo da postoji interes vlasti da se u skorije vrijeme pokrene rad i Srednje muzičke škole.

 

“Menadžment muzičke škole kontinuirano radi na nabavci muzičkih intrumenata gdje im je potrebna podrška Odjeljenja za obrazovanje, a da postoji potreba govori i podatak da školu pohađa oko 200 učenika. S obzirom na toliki broj učenika, muzički instrumenti su podložni oštećenju i traže određenu zamjenu”, dodao je Hasić.

 

Da Brčko živi kulturu i umjetnost dokaz je i osvojenih preko 40 nagrada u prošloj godini, povodom čega su učenici imali i prijem kod gradonačenika Brčko distrikta BiH. Postali su prepoznatljivi u regionu na šta su najviše ponosni, ističu iz muzičke škole.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com