Menu

5FA038EB 1C5B 431E AA22 C59B9442FCEF

Brčanski Zavod za planiranje, projektovanje i razvoj započeo izradu Regulacionog plana industrijske zone “Interplet” Istaknuto

Brčanska Vlada minule sedmice dala je u zadatak ovdašnjem Zavodu za planiranje, projektovanje i razvoj da sačini Regulacioni plan Industrijske zone “Interplet“, kao jedne veoma važne zone za potencijalna ulaganja investitora i jačanje lokalne privrede.

 

 

„Nakon urađenog Regulacionog plana Industrijske zone “Mek-Gavern”, koji je u potpunosti okončan, brčanska Vlada ide i u pripremu takođe važne industrijske zone „Interplet“, koja je praktično na drugoj ulaznoj strani u grad. Vrlo intenzivno ćemo se posvetiti i ovom projektu, koji u svojoj idejnoj verziji obuhvata više od sto hektara zemljišta, te očekujem da Regulacioni plan čim prije završemo i proslijedimo na analizu Vladi“, rekao je direktor Zavoda, Ismet Dedeić.

 

Unatoč trenutnom periodu godišnjih odmora u Zavodu za planiranje, projektovanje i razvoj vjeruju da će pomenuti Regulacioni plan, kvalitetno i čim prije okončati.

 

„Vjerujem da ćemo ovaj projektni zadatak okončati u narednih dva do tri mjeseca i tako stvoriti pretpostavke da ga brčanska Vlada analizira, odnosno usvoji nakasnije do kraja tekuće godine“, precizira Dedeić. Svakako da pomenuta dva Regulaciona plana imaju izuzetnu važnost za takozvani dugoročni privredni razvoj odnosno privlačenje investitora na ovo područje.

 

„Sve navedeno praktično znači da je ovim postupkom brčanska Vlada riješila prostorne i infrastrukturne kapacitete za razvoj malih i srednjih preduzeća u Distriktu“, zaključio je direktor brčanskog Zavoda za planiranje, prjektovanje i razvoj, Ismet Dedeić.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com