Menu

5FA038EB 1C5B 431E AA22 C59B9442FCEF

PBD BiH privremeno oduzela još jedno motorno vozilo od višestrukog povratnika u izvršenju najtežih prekršaja iz oblasti saobraćaja Istaknuto

 

U nastavku planskih aktivnosti koje policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH provode u oblasti kontrole sigurnosti saobraćaja, privremeno je oduzeto još jedno vozilo od višestrukog povratnika u izvršenju najtežih prekršaja iz oblasti saobraćaja.

 

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su, postupajući po prijavi od dana 25.07.2022. godine u 20.45 sati da nepoznato lice upravlja motornim vozilom “Golf” sa spuštenim sjedištima i da vjerovatno bespravno pribavlja drva u šumi, izvršili kontrolu motornog vozila “Golf II” kojim je upravljao M.Š. rođen 1998. godine u Gornjem Rahiću gdje je i nastanjen. U pomenutom motornom vozilu je pronađeno oko pola metra isječenih drva o čemu je obaviješten čuvar šuma koji je preuzeo dalje mjere i radnje iz svoje nadležnosti, dok su policijski službenici daljom kontrolom utvrdili da pomenuto lice ne posjeduje vozačku dozvolu, te da je vozilom upravljao prije sticanja prava na upravljanje.

 

Provjerom u službenom registru novčanih kazni za navedeno lice takođe je utvrđeno da po osnovu neplaćenih kazni ima dug u iznosu od 32.060 konvertibilnih maraka, te da je višestruki povratnik u izvršenju teških prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, a zbog osnova sumnje da će nastaviti sa vršenjem istih, privremeno mu je oduzeto pomenuto motorno vozilo i pohranjeno u depozit Policije Brčko distrikta BiH.

 

Protiv navedenog lica će Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

 

Policija Brčko distrikta BiH i ovom prilikom želi ukazati svim učesnicima u saobraćaju na važnost pridržavanja saobraćajnih propisa, a istovremeno i upozoriti višestruke povratnike u izvršenju saobraćajnih prekršaja da će intenzivne kontrole prema toj kategoriji biti nastavljene u cilju odvraćanja od daljeg vršenja prekršaja i prevencije ovakvih pojava.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com