Menu

5FA038EB 1C5B 431E AA22 C59B9442FCEF

Brčko: Za 25 posto smanjen broj kandidata za polaganje vozačkog ispita Istaknuto

 

U prvoj polovini ove godine za 25 posto smanjen je broj kandidata koji su položili vozački ispit u odnosu na isti period prošle godine, saznali smo iz Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta.

 

“Za prvih šest mjeseci ove godine 172 kandidata manje je položilo vozački ispit u odnosu na isti period prošle godine”, istakao je Admir Bilalović, stručni savjetnik za Edukaciju u saobraćaju i polaganje vozačkih ispita u Odjeljenju za obrazovanje Vlade Brčko distrikta.

 

„U prošloj godini u prvih šest mjeseci vozački ispit je položilo 728 kandidata, dok je u ovoj godini za isti period položilo 556 kandidata“, dodao je Bilalović.

 

Na smanjenje broja polaznika za polaganje vozačkog ispita uticalo je više faktora.

 

„Na ovo smanjenje broja kandidata uticao je manji broj učenika, cijena polaganja vozačkog ispita i na koncu trenutna ekomonska situacija“, istakao je Bilalović.

 

On je istakao da se traži način da se budući vozači osposobe kroz promjenu sistema pristupa vozaču i da se gleda da to bude drugačije kako bi se smanjio broj saobraćajnih nesreća a samim tim i broj smrtnih ishoda.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com