Menu

5FA038EB 1C5B 431E AA22 C59B9442FCEF

U pripremi drugi rebalans budžeta Distrikta za tekuću godinu Istaknuto

 

Drugi rebalans budžeta Distrikta za tekuću godinu već je u pripremi. Kako se očekuje, ovaj „korektivni finasijski dokument” pred zastupnicima Skupštine Distrikta mogao bi se naći u drugoj polovini narednog mjeseca.

 

„U ovom trenutku teško je preciznije reći koliko bi mogla iznositi ukupna sredstva koja se rebalansiraju, ali ono što je već sada vidljivo jeste da indirektni prihodi rastu te da će se rebalansirana sredstva kretati između 15 i 20 miliona maraka“, rekao je predsjednik Komisije za budžet brčanske Skupštine Srđan Blažić.

 

Inače, kako je predviđeno, u skupštinsku proceduru prijedlog drugog rebalansa bi mogao ući polovinom narednog mjeseca. Ako se ima u vidu da se rebalans usvaja kroz dva čitanja, čemu prethodi i javna rasprava, realno je očekivati da konačno usvajanje rebalansa uslijedi tokom novembra.

 

„Sredstva koja budu rebalansirana zasiguno će ići uglavnom na kapitalne infrastrukturne projekte s ciljem poboljšanja putne infrastrukture, vodosnabdjevanja, za jačanje oblasti zdravstva, školstva, kao i ono što se čuju kao konkretni prioriteti tokom predstojećih rasprava te amandmanskog djelovanja“, zaključio je predsjednik skupštinske Komisije za budžet, SNSD-ov zastupnik u Skupštini Distrikta, Srđan Blažić.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com