Menu

B7D7675F 620C 4A01 9F15 509A61FC7FE4

Uhapšena osoba koja je sinoć šetala s automatskom puškom u Brčkom Istaknuto

 

Policija Brčko distrikta BiH je dana 04.08.2022. godine u 20.52 sati zaprimila više prijava da se u ulici Bosne Srebrene ispred jednog ugostiteljskog objekta u centru Brčkog nalazi nepoznato muško lice koje je sa puškom u ruci ušlo u ugostiteljski objekat i tražio određeno lice, a nakon što isto nije pronašao udaljio se u pravcu gradskog parka.

 

O navedenom događaju su odmah upoznati svi policijski službenici na terenu, izvršene potrebne provjere i prikupljene informacije o izvršiocu, koji je u veoma kratkom roku pronađen i lišen slobode, a radi se o licu G.S. rođenom 1975. godine u Brčkom gdje je i nastanjen.

 

Na licu mjesta izvršen je uviđaj, te su pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH preduzete druge radnje dokazivanja tokom kojih je pronađena automatska puška i pripadajuća municija, kao i utvrđen vjerovatni motiv postupanja izvršioca. Preduzetim istražnim radnjama utvrđeno je da postoji osnov sumnje da je počinjeno krivično djelo “Ugrožavanje sigurnosti” iz člana 180. stav (2) i “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari” iz člana 365. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

 

Lice G.S. će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predato Tužilaštvu Brčko distrikta BiH na dalje procesuiranje.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com