Menu

5FA038EB 1C5B 431E AA22 C59B9442FCEF

PBD: Dvoje djece spašeno od utapanja u rijeci Savi u Brčkom Istaknuto

Regata

U periodu vikenda na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kirminaliteta zabilježeno je jedno krivično djelo i to “Prevara” iz člana 288. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

 

U navedenom vremenskom periodu zabilježena su četiri odvojena događaja narušavanja javnog reda i mira. U okviru tih događaja je ukupno procesuirano šest lica, od čega su tri lica lišena slobode, dok su za tri lica izdati prekršajni nalozi.

 

Tokom navedenog perioda zabilježene su tri saobraćajne nezgode, od kojih je dana 13.08.2022. godine u dvije koje su se dogodile u mjestima Brka i Maoča, ukupno šest lica zadobilo lake tjelesne povrede, dok je u trećoj lice A.H. rođen 1970 godine u Brčkom gdje je i nastanjen, lišeno slobode zbog počinjenih prekršaja iz člana 8. “Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka” i člana 4. „Drsko ponašanje” iz Zakona o javnom redu i miru, te počinjenih prekršaja iz oblasti saobraćaja, a protiv njega će Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

 

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 28 vozača i vozila. Od toga 16 vozača je isključeno zbog upravljanja motornim vozilima pod dejstvom alkohola, dva jer su vozilima upravljala prije sticanja prava na upravljanje, dva koja su upravljala neregistrovanim vozilima, jedan koji nije imao naznačenu odgovarajuću kategoriju u vozačkoj dozvoli, dva koja su vozilima upravljala nakon isteka važnosti potvrde o registraciji, dva vozača koja su vozilima upravljala bez posjedovanja potvrde o poznavanju propisa, jedan vozač koji je upravljao motornim vozilom bez registarskih oznaka i dva vozača koja su upravljala tehnički neispravnim vozilima.

 

Izdvajamo događaj od dana 14.08.2022. godine kada je policijski službenik Jedinice specijalne Policije Brčko distrikta BiH tokom angažovanja na osiguranju manifestacije pod nazivom “Savska regata” uočio dvoje djece kako se utapaju u rijeci Savi, te je pod punom opremom i brzim djelovanjem skočio u rijeku i spasio jedno, dok je jedan naš sugrađanin, spasio drugo dijete, saopćeno je iz Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

 

Izvor: Otisak.ba

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com