Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

PBD BiH nabavila savremeno vozilo sa uređajem za registrovanje prekršaja u oblasti saobraćaja Istaknuto

auto 1

 

Policija Brčko distrikta BiH odnedavno raspolaže sa vozilom koje je opremljeno radarskim sistemom “EKIN PATROL G2”. Vozilo je namijenjeno dokumentovanju prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH u pokretu, ali i u stacionarnom režimu.

 

Vozilo je namijenjeno video dokumentovanju prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, izostanka korištenja pojasa, zatim upotrebe mobilnog telefona tokom vožnje i drugih prekršaja. Nabavka vozila izvršena je u svrhu prevencije kako bi se sigurnosna situacija na putevima u Brčko distriktu BiH podigla na veći nivo, a što je u interesu svih učesnika u saobraćaju.

 

Navedeno vozilo policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su nakon nabavke koristili u svrhu testiranja, kako bi isprobali sve njegove mogućnosti, a u narednom periodu će i zvanično biti u upotrebi uz ostalu opremu kojom Policija raspolaže za najavljene i nenajavljene kontrole brzine kretanja vozila na gradskom i vangradskom području.

 

Iz Policije Brčko distrikta BiH sugerišeu svim vozačima, da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju u saobraćaju i da poštuju saobraćajne propise, kako bi zaštitili sebe i druge učesnike.

 

auto 2

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com