Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

Na Savi Regata za pamćenje Istaknuto

Regata

U sadržaju programa sportsko kulturne manifestacije Brčansko ljeto – Savski cvijet u blistavoj organizaciji Nautičkog kluba Brčko održana je „Gradska regata – Karneval na vodi 2022“. Pred polazak od Ficibajera do odredišta Rajevo Selo sudionici su sa plovilima napravili pravi dekor na površini čiste Save od desne do lijeve obale rijeke.

 

Regata 23

 

Ovaj dekor potvrđuje da je interes sudionika bio veliki, blizu 300 brodica, čamaca, glisera i na obali veliki broj građana koji su ih došli ispratiti i na njihovom povratu dočekali i aplauzom nagradili. Otvarajući regatu gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić je između ostaloga rekao:

„Ovo je jedna manifestacija koja se definitivno etablirala kao najvrjednija u okviru ljetnih događanja u Brčkom. Kvaliteta događaja koji dodatno reafirmira vrijednost Save kao potencijala kojeg Brčko nije u značajnoj mjeri iskoristilo. Ovako uspostavljamo kulturu zdravog odnosa Brčaka spram Save, što potiče dodatno vlasti u Brčko distriktu BiH da osmišljavaju neke nove politike koje će stvoriti simbiozu između potreba građana i potencijala Save. Imamo izvjesne planove kako ćemo osmisliti što više kvalitetnih sadržaja i infrastrukturnih projekata i objekata koji će omogućiti da se što kvalitetnije i izdašnije koristi ova ljepota koju ovdje posjedujemo”, istakao je Kadrić.

U razgovoru sa sudionicima regate čuli smo kako su oduševljeni hvaleći biranim riječima organizaciju Regate sadržajima koji su oplemenili ovaj predivan dan na Savi.

 

Regata 17 1024 rotated

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com