Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9701

Uskoro rješenje pitanja vodosnabdijevanja u MZ Brka Istaknuto

voda cesma casa arhiv rsa e1657188988757 780x470

Odjeljenje za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta intenzivno rješava pitanje trajne i kvalitetne opskrbe pitkom vodom Mjesne zajednice Brka.

Radovi na rješavanju ovoga pitanja službeno su započeli 28. juna, a rok za njihov završetak je 120 radnih dana.

 

Šef resornog odjeljenja Majazudin Vehabović ističe kako su za sada izvođači uradili veći dio poslova na zemljanim radovima te kako sve teče dobrom dinamikom.

„Cijevi su skoro u potpunosti položene i sada se radi intenzivno na prepumpnoj stanici. Pokrenuta je nabavka tri pumpe od 5,5 kW koje će služiti za prepumpavanje vode. Očekujemo isporuku tih pumpi kroz 20 dana pa da probamo izvesti puštanje projekta u probni rad“, kazao je Vehabović.

 

Prema njegovim riječima, probni rad bi trebao trajati 10 do 15 dana, nakon čega, ukoliko sve bude prema planu, MZ Brka bi trebala dobivati dovoljne količine vode.

„Očekujemo u tom vremenskom intervalu da se završi izgradnja ove prepumpne stanice, građevinski radovi i to bi značilo da je projekt priveden kraju i da bi Brka trebala raspolagati dovoljnim količinama vode. Brka bi tada trebala biti spojena na gradski vodovodni sistem“, ističe Vehabović.

 

Za realizaciju projekta opskrbe MZ Brka pitkom vodom iz Budžeta Distrikta izdvojeno je 409.000 KM, i uprkos činjenici da je prema ugovoru do kraja radova ostalo još 73 dana, u Odjeljenju za komunalne poslove vjeruju da će cjelokupni posao biti okončan znatno ranije.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com