Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

Upriličen prijem za ambasadora Japana u Bosni i Hercegovini Istaknuto

 

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić danas je u Gradskoj vijećnici upriličio prijem za ambasadora Japana u Bosni i Hercegovini NJ. e. Makotu Itu povodom njegove prve posjete Distriktu. Prijemu su također prisustvovali glavni koordinator Vlade Željko Antić i prvi sekretar Ambasade Japana gospodin Wataru Yokohama.

 

Gradonačelnik Kadrić se zahvalio na velikoj i dugogodišnjoj pomoći koju Japan pruža Distriktu, naročito u vidu donacija za sektore zdravstva i javne sigurnosti, te je ambasadora upoznao s načinom rada Vlade, saradnjom s međunarodnim organizacijama kao i trenutnim aktivnostima i infrastrukturnim projektima koji se realizuju na području Distrikta.

Ambasador Ito zahvalio se gradonačelniku Kadriću na srdačnom prijemu, ističući da je Ambasada Japana spremna dalje pružati podršku za razvoj Distrikta, posebno u sferama zdravstva, zaštite životne sredine, obrazovanja i deminiranja.

 

Ambasador Makoto Ito došao je na poziciju ambasadora Japana u Bosni i Hercegovini u decembru 2020. godine, a prethodno diplomatsko iskustvo stekao je u Istočnoj i Južnoj Evropi te Sjevernoj i Latinskoj Americi.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com