Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

U Brčko distriktu BiH održano Prvenstvo BiH u streljaštvu- disciplina Trap Istaknuto

 

Proteklog vikenda,na strelištu Streljačkog kluba „Target“ u Brčko distriktu BiH, održano je Prvenstvo Bosne i Hercegovine u streljaštvu-disciplina Trap (leteće mete).
Na takmičenju su nastupile ekipe streljačkih klubova iz cijele države koje su se plasirale za ovo takmičenje u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.

 

Nakon dva takmičarska dana,ostvareni su sledeći rezultati:

U ekipnoj konkurenciji 1.mjesto zauzela je ekipa Streljačkog kluba „Semberija“ iz Bijeljine, 2.mjesto osvojio je Streljački klub „Lovac“ iz Tuzle dok je 3.mjesto zauzeo domaćin, Streljački klub „Target“ iz Brčko distrikta BiH.

 

U pojedinačnoj konkurenciji, najuspješniji je bio strijelac Streljačkog kluba „Semberija“ iz Bijeljine Slađan Milošević dok je drugoplasirani strijelac Igor Kovačević iz Streljačkog kluba „Lovac“ Tuzla.

 

Trećeplasirani strijelac na ovom takmičenju je član Streljačkog kluba „Target“ iz Brčkog, Damir Pamukčić.U juniorskoj konkurenciji, najuspješniji su bili takmičari iz Bijeljine i to Jahić Emrah i Paravlić Emir.
Na takmičenju je ostvaren i novi ekipni državni rekord što je dokaz da ovaj sport ide naprijed sigurnim koracima.

 

U ime organizatora takmičenja,sekretar kluba Damir Pamukčić, zahvalio se svim učesnicima i osvajačima medalja na ovom reprezentativnom takmičenju najboljih strijelaca na leteće mete u Bosni i Hercegovini uz zahvalnost Streljačkom savezu Bosne i Hercegovine na podršci u organizaciji a posebno gradonačelniku Brčko distrikta Bosne i Hercegovine,gospodinu Esedu Kadriću koji je i pokrovitelj ovog prvenstva Bosne i Hercegovine.

 

Takmičenje je prigodnim govorom otvorio šef Kabineta gradonačelnika gospodin Amir Softić.

 

 

 

 

 

 

 

Streljački klub „Target“ Brčko distrikt

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com