Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

Ubrzo prelazak Inspektorata Brčko distrikta BiH na softverski način rada Istaknuto

 

Inspektorat Brčko distrikta ubrzo bi trebalo da pređe na softverski način rada i na taj način učini znatno efikasnijim rad na terenu za 52 inspektora angažirana u brčanskom Inspektoratu koji pokriva oko 20 različitih društvenih oblasti.

 

Šef Inspektorata Brčko distrikta Adnan Drapić kazao je da će buduće uvođenje softverskog načina rada kao novi alat omogućiti kvalitetniji rad – inspektori će imati manju slobodu u odlučivanju o predmetu inspekcije, ali i zato daleko veći učinak kod kvaliteta i roka inspekcije određenog subjekta.

 

„Novi softver omogućiti će uvid i transparentnost u inspekcijski postupak kod izdavanje rješenja i prekršajnih naloga koje treba da ima Inspektorat, kao i Vlada i Skupština Brčko distrikta“, naznačio je Drapić i dodao da će uska konekcija biti ostvarena i sa Sudom Brčko distrikta.

 

Drapić je pojasnio da je prije svega potrebno samom proizvođaču softvera uputiti kvalitetan zahtjev ispred Inspektorata sa svim onim elementima koje podrazumijeva jedna kvalitetna i transparentna inspekcija bilo koje vrste djelatnosti koja je u nadležnosti inspektora.

 

Glavna odrednica u budućem softverskom radu Inspektorata je da se tačno znaju uloga i mjesto šefa Inspektorata kao rukovodioca i praktično menadžera koji organizira rad, tri glavna inspektora koji će daleko više nego do sada biti uključeni u sam rad i inspekcija i inspektora, do izdavanja naloga za kontrolu.

 

„Inspektor je i u budućem radu samostalan u vođenju upravnog postupka tokom nadzora, ali neće više moći da se praktikuje jedna vrsta šarolikosti u smislu ko i šta zahtijeva od stranke u postupku“, zaključio je Drapić.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com