Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

Brčko: Prestale sa radom Trijažna i Kovid ambulanta Istaknuto

 

Trijažna i Kovid ambulanta u Domu zdravlja u Brčkom od juče su prestale sa radom i pacijenti sa simptomima virusa korona ubuduće se mogu javiti svom porodičnom ljekaru, potvrdio nam je danas Salih Ibrahimbegović, portparol Javne zdravstvene ustanove “Zdravstveni centar Brčko“.

 

Svi pacijenti, kaže on, koji imaju simptome bolesti respiratornog trakta – kašalj, kihanje, otežano disanje i povišenu temperaturu javljaju se na pregled porodičnom doktoru u Zdravstvenim stanicama u kojima ostvaruju svoje pravo na liječenje uz obavezno nošenje zdravstvene maske.

 

Ibrahimbegović naglašava da je nedavnom odlukom Kriznog štaba ukinuta obavezna izolacija za zaražene pa su za građane, trenutno na snazi modifikovane, neobavezujuće epidemiološke mjere.

 

Prema njegovim riječima trenutna epidemiološka situacija na području distrikta je povoljnija, tako da se u poslednja tri dana rada trijažne i kovid ambulante prosječno javljalo od 25 do 30 pacijenata.

 

„Na bolničkom liječenju se nalaze četiri osobe starije životne dobi od kojih dvije sa teškom kliničkom slikom, a dvije sa srednje teškom kliničkom slikom. A jedan pacijent se nalazi na respiratoru. U poslednja 24 časa bio je jedan otpust, a nije bilo prijema pacijenata“, istakao je Ibrahimbegović.

 

Na kraju da podsjetimo da je nedavnom dlukom Kriznog štaba u Brčkom naređeno da se pokrene proces vakcinisanja stanovništva četvrtom dozom vakcine protiv virusa korona. Ova odluka se odnosi na lica starija od 75 godina, koja su prethodno primila tri doze vakcine i koja imaju hronična oboljenja.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com