Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

Uspješno održana četvrta planinska trka “Majevica trail” Istaknuto

 

Trkačko rekreativni klub “Majevica” jučer je organizovao četvrtu po redu sportsku utrku pod nazivom „Majevica trail“. Takmičenje se održalo kod Planinarskog doma „Sveti Bernard“ uz prisustvo velikog broja gostiju.

 

Takmičari su mogli odabrati jednu od tri ponuđene staze, a sam koncept je osmišljen tako da svi koji su učestovali mogli su izabrati sebi najprihvatljiviju etapu utrke. Na događaju je učestvovalo 78 takmičara, a učesnici su mogli birati između tri staze po dužini od 6, 10 ili 24 kilometra.

Pored velikog broja gostiju i takmičara iz susjednih zemalja, ove godine utrka je poprimila i mnogo veće razmjere kada je u pitanju raznolikost, kultura i sportski duh jer je u trci učestovala i djevojka iz Argentine.

 

Zbog velikog broja gostiju i učesnika iz drugih država, utrka “Majevica Trail” pored sportskog događaja sve više postaje i turistička atrakcija.

 

“Cilj ove sportske manifestacije je i promocija zdravog načina života, prirodnih i turističkih potencijala planine Majevica, koja je turistički potencijal kome se trebamo posvetiti mnogo više”, ističe Željko Novaković, organizator utrke.

 

Iako vremenski uslovi nisu ispunjavali kriterije za utrku jer su staze bile vlažne i blatnjave iz trkačko rekreativnog kluba „Majevica“ kažu da nije bilo fizičkih povreda učesnika, te da nije bilo potrebe za intervencijama Odjeljenja za javnu sigurnost.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com