Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

Do sada prikupljeno 13 hiljada maraka za liječenje Emira Hamzića Istaknuto

 

U saradnji sa Fondacijom „Mirza Trumić“ i ugostiteljskim objektima na području Distrikta jučer je pokrenuta humanitarna akcija pod nazivom „Kafa za Emira Hamzića“, koji je prije dvije godine teško nastradao na Savi.

 

U narednih nekoliko dana očekuje se još organizovanih humanitarnih akcija u Distriktu.

 

„U okviru projekta „Za Emirove korake“ organizuju se ovih dana različite humanitarne akcije kako bi se što više prikupilo novca za liječenje i rehabilitaciju tridesetgodišnjeg Brčaka Emira Hamzića, koji je prilikom skoka u Savu teško povrijedio kičmeni stub. Za njegovo ličenje u inostranstvu matičnim ćelijama nephodno je 40.000 eura“, istakla je Selma Trumić, osnivač Fondacije „Mirza Trumić“.

 

Selma Trumić ističe da se do sada akciji odazvao veliki broj privrednika i pozvala sve građane da popiju svoju omiljenu kafu i time učestvuju u novčanoj podršci cijeloj akciji.

 

„U ovih sedam dana prikupljeno 13 hiljada maraka ili oko 7 hiljada eura pa se i narednih dana očekuje nastavak humanitarnih aktivnosti i kroz postavljanje kutija za direktno doniranje novca“, dodala je Trumić.

 

Prema njenim riječima, odazivaju se i druga udruženja sa prostora Distrikta kako bi dali svoj nesebični doprinos, kao i privrednici.

 

Predstavnik ugostiteljskih objekata u Brčkom, Edin Bećirević kaže da se humanitarnim akcijama uvijek odazove veći broj vlasnika kafića u Distriktu i da na taj način pokazuju jedinstvo na djelu.

 

Za 19. septembar je planirano da se održi veliki humanitarni koncert u brčanskom Domu kulture sa lokanim pjevačima, gdje će biti postavljene kutije za doniranje novca pa je za vjerovati da će Brčaci još jednom na djelu pokazati svoju humanost i donirati neophodnu sumu od 40 hiljada eura kako bi Emir Hamzić mogao otputovati na neophodno liječenje.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com