Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

Zbog neizdavanja računa kažnjeni sa 2,8 miliona KM Istaknuto

 

Poreska uprava RS kontinuirano, u sklopu svojih redovnih poslova, kontroliše evidentiranje prometa preko fiskalnih kasa poreskih obveznika širom Republike Srpske, a tako će biti i u narednom periodu, rečeno je portalu InfoBijeljina iz Poreske uprave RS.

 

"U prvoj polovini ove godine, inspektori Poreske uprave Republike Srpske izvršili su 1.719 kontrola evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa, te su zbog utvrđenih nepravilnosti izdali 872 prekršajna naloga na ukupan iznos novčane kazne od 2,8 miliona KM, a za 11 poreskih obveznika je izrečena mjera privremene zabrane obavljanja djelatnosti u skladu sa Zakonom o fiskalnim kasama", kazali su iz Poreske uprave RS.

 

Kako su dodali, u istom periodu prošle godine, inspektori Poreske uprave RS izvršili su 1.274 kontrole evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa, te su zbog utvrđenih nepravilnosti izdali 602 prekršajna naloga na ukupan iznos novčane kazne od 1,2 miliona KM, a za devet poreskih obveznika je izrečena mjera privremene zabrane obavljanja djelatnosti u skladu sa Zakonom o fiskalnim kasama.

 

"Poreska uprava RS ovim putem još jednom poziva poreske obveznike da poštuju zakonske propise u ovoj oblasti, a sve građane poziva da slučajeve neizdavanja fiskalnih računa prijave putem e-mail adrese: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na brojeve telefona istaknute na internet stranici Poreske uprave RS", rekli su iz Poreske urpave RS.

 

Naglasili su da cilj Poreske uprave RS nije kažnjavanje poreskih obveznika, već njihovo uvođenje u legalno poslovanje i suzbijanje nelojalne konkurencije.

 

Izvor: InfoBijeljina

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com