Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

Vlada Distrikta nastojaće obezbijediti stipendije za sve studente koji ispunjavaju uslove Istaknuto

 

Javni poziv koji je Vlada Distrikta raspisala za dodjelu stipendija brčanskim studentima prvog i drugog ciklusa zaključen je prošle sedmice.

 

„Pristiglo je ukupno 260 prijava koje će već naredne sedmice stručna komisija analizirati kako bi utvrdila koliko od prijavljenih studenata, ispunjava uslove za dodjelu stipendije. Takozvana preliminarna lista stipendista biće objavljena do kraja ovog mjeseca, a nastojaćemo da kroz drugi rebalans Budžeta Distrikta osiguramo novac za sve studente koji budu ispunili uslove za dodjelu stipendija“, rekao je šef resonog Odjeljenja brčanske Vlade, Zoran Bulatović.

 

Inače, ukupna godišnja stipendija po studentu iznosi 2.000 maraka i biće isplaćena u dvije tranše. Prva tranša obuhvata sedam mjeseci ove godine i novac na računima studenata će biti do kraja decembra, a preostalih 600 maraka biće uplaćeno početkom naredne kalendarske godine.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com