Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

Gradonačelnik Kadrić nije prošao kroz crveno: Policajci postupali nezakonito! Istaknuto

 

S obzirom da je dana 08.09.2022. godine na jednom brčanskom portalu objavljen članak u kojem su iznešene određene informacije o postupanju policijskih službenika Policije Brčko distrikta BiH, a da prethodno nisu tražene bilo kakve zvanične informacije od Policije, u cilju objektivnog informisanja javnosti, dajemo sljedeće saopštenje.

 

Policija Brčko distrikta BiH je provela interni postupak na okolnosti postupanja policijskih službenika u predmetnom događaju, kojom prilikom nije utvrđeno da su policijski službenici postupali nezakonito i nepravilno, osim određenog odstupanja od Instrukcije o načinu ponašanja i međusobnim odnosima policijskih službenika Policije Brčko distrikta BiH, u vezi čega će biti preduzete mjere na unapređenju profesionalnih standarda.

 

Isto tako, internim postupkom je utvrđeno da je Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dana 23.08.2022. godine oko 20,15 sati svojim privatnim vozilom u kojem je bio sam, prošao kroz raskrsnicu „Kazino“, ali na osnovu pregleda tehničkih sistema Policije na navedenoj raskrsnici nije zabilježeno da je navedenim vozilom prolaskom kroz raskrsnicu počinjen prekršaj propisan odredbama Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

 

Policija Brčko distrikta BiH ovom prilikom snažno podržava dalje jačanje partnerstva sa zajednicom, unapređenje komunikacije sa medijima i transparentnosti u radu, navedeno je u pisanoj informaciji iz Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

 

 

Izvor: Otisak

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com