Menu

5FA038EB 1C5B 431E AA22 C59B9442FCEF

Brčanski “Preporod” pokrenuo rad svih svojih sekcija Istaknuto

 

U sklopu Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” Brčko pokrenuta su predavanja u okviru škole stranih jezika koja se ove godine realizuje po deseti put. U toku su upisi i u druge sekcije ovog kulturnog društva.

 

„I ove godine omogućavamo da polaznici raznih uzrasta steknu neophodna znanja iz engleskog i njemačkog jezika od veoma stručnih profesora pri čemu se u saradnji sa školom stranih jezika iz Tuzle na kraju ciklusa izdaje i odgovarajući certifikat koji je priznat na prostoru cijele BiH“, istakla je Adisa Osmić Smajić, predsjednica “Preporoda”.

 

U zadnjem ciklusu ovu školu stranih jezika je uspješno pohađalo preko 200 polaznika dok je prije pandemije ovaj broj u toku jedne školske godine dostizao i po 450 polaznika. Predavanja za engleski jezik se izvode prema savremenim udžbenicima Cambridga, dok se nastava na njemačkom odvija po Schritte programu.

 

 

Adisa Osmić Smajić je dodala da je u toku upis u ansambl pjesama i igara te sekciju gitare a brčanski “Preporod” u narednom periodu ponovo pokreće i sekciju informatike.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com