Menu

5FA038EB 1C5B 431E AA22 C59B9442FCEF

Nautički klub: Polaganje ispita za upravljanje motornim plovilima sredinom oktobra Istaknuto

 

Nautički klub Brčko pored redovnih aktivnosti koje sprovodi, također organizuje i polaganje ispita za upravljanje motornim plovilima na rijeci Savi. U saradnji sa brčanskom Kapetanijom 14. oktobra za svoje članove organizuje drugi po redu termin ove godine za polaganje ispita za upravljanje motornim čamcima na vodi.

 

“Nakon uspješno održanog ispita za polaganje motornim plovilima koji se održao ove godine, članovi Nautičkog kluba Brčko iskazali su želju za dodatnim terminom jer je zainteresovanost velika. U protekle dvije godine vlada velika želja ljubitelja rijeke Save za plovidbom”, ističe Lejla Rejzović

 

Zainteresovani ljubitelji plovnih čamaca, da bi učestvovali na polaganju ispita moraju ispuniti i određene dužnosti prema klubu kao i prema Kapetaniji Republike Srpske.

 

“Mogućnost prijavljivanja je do 12. oktobra, a zainteresovani sa sobom trebaju ponijeti kopiju lične karte i takse od uplate za polaganje motornih plovila. Dodatni uslovi koji se moraju ispuniti jesu obaveze prema Ministarstvu vodoprivrede Republike Srpske od 96 KM i godišnja članarina za Nautički klub 50 KM za zaposlene, te za nezaposlene 30 KM”, rekla je Lejla Rejzović, portparol Nautičkog kluba Brčko.

 

Nautički klub Brčko broji oko 350 registrovanih plovnih vozila, a preko 130 aktivnih članova redovno učestvuje u aktivnostima ovog udruženja.

 

Pored aktivnosti kao što su Obilježavanje Međunarodnog Dana rijeke Save i regate, odnedavno je pokrenuta i nova turistička atrakcija “Boating”. Volonteri ovog kluba omogućavaju plovidbu građanima od brčanskog izletišta Ficibajer do Rajeva Sela.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com