Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

JP “Putevi Brčko”: U ovoj godini uloženo devet miliona KM u sanaciju i održavanje puteva na području Brčko distrikta BiH Istaknuto

 

Javno preduzeće „Putevi Brčko” je u ovoj godini investiralo devet miliona KM u 26 kapitalnih projekata sanacije saobraćajnica te u tekuće ljetno i zimsko održavanje svih putnih pravaca na području Distrikta. Značajna ulaganja u ovu oblast su najavljena i za narednu godinu.

 

„Sanacija saobraćajnica je rađena na cjelokupnoj teritoriji Brčko distrikta u naseljima Maoča, Omerbegovača, Brezik, dio puta između Gornjeg Rahića i Čanda, Semberska ulica, dio Magistralnog puta M 14.1 od Stolina do Pirometala te nekoliko ulica u naselju Srpska Varoš gdje je kompletna dionica od Opštine do semafora na Kuglani pokrivena novim slojem asfalta“, istakao je Vlado Jevtić direktor ovog preduzeća.

 

Osim pomenutih putnih pravaca u ovoj godini su sanirani i dio puta Miladije – Šatorovići, prva dionica ulice 4. juli, dio puta Laništa-Marković Polje, pristupni put i uređenje platoa ispred osnovne škole i Mjesne zajednice u Gornjem Vukšiću, nastavak puta i oborinska kanalizacija u Bijeloj i put u Gornjoj Skakavi do kapele prema Lipovcu.

 

Iz ovog javnog preduzeća su napomenuli da je iznos od devet miliona KM u ovoj godini za rekonstrukciju i sanaciju putne infrastrukture najveće ulaganje nakon izgradnje obilaznice oko Brčkog.

 

Nakon što Skupština Brčko distrikta usvoji Poslovni plan „Puteva“ za narednu godinu, Jevtić je najavio i nova značajna ulaganja u sanaciju i rekonstrukciju i drugih putnih pravaca na području Brčko Distrikta u 2023. godini.

 

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com