Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

Brčko: Objavljen Javni poziv za udruženja i fondacije iz oblasti zaštite ljudi, materijalnih dobara i životne sredine Istaknuto

 

Odjeljenje za javnu sigurnost u Vladi Brčko distrikta Bosne i Hercegovine raspisalo je Javni poziv za finansiranje projekata od javnog interesa udruženja, fondacija i drugih pravnih i fizičkih lica.

 

Cilj projekta je jačanje kapaciteta i resursa udruženja u oblasti zaštite ljudi, materijalnih dobara i životne sredine na teritoriji Brčko distrikta BiH.

 

“Ukupno 100 hiljada KM je obezbijeđeno na Javnom pozivu za projekte od javnog interesa udruženja fondacija i drugih pravnih fizičkih lica kojeg je raspisalo Odjeljenje za Javnu sigurnost brčanske Vlade. Minimalan iznos koji udruženja mogu dobiti po jednom projektu je 2 hiljade KM, dok po jednom projektu udruženja mogu dobiti najviše do 15 hiljada KM”, rekao je Bogdan Bratić šef resornog Odjeljenja.

 

Bratić je naglasio da Odjeljenje za javnu sigurnost ima dobru komunikaciju sa ostalim brčanskim udruženjima koja dolaze iz oblasti zaštite i spašavanja, zbog čega se može očekivati i dobar odziv na Javni poziv.

 

“Kako bi u budućnosti mogli odgovoriti zadacima Javni pozivi ovog tipa prilika su da putem projektnih prijedloga udruženja i fondacije u Brčko distriktu obnove opremu i ostale potrebne rekvizite neophodne za aktivnosti i rad na terenu”, dodao je Bratić.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com