Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

Vlada Distrikta dala saglasnost na izmjene i dopune Zakona o javnom RTV sistemu BiH Istaknuto

vlada brckoNa današnjem vanrednom zasjedanju Vlada Brčko distrikta BiH dala je saglasnost na izmjene i dopune Zakona o javnom radiotelevizijskom sistemu BiH, očitujući se o prijedlogu upućenom od strane Ministarstva prometa i komunikacija BiH.

"Dali smo saglasnost na izmjene i dopune Zakona o radiotelevizijskom sistemu BiH kako bi taj zakon mogao ići u daljnju proceduru na sjednicu Vijeća ministara BiH, odnosno u Parlament, a kako bi se našlo zakonito rješenje za prikupljanje RTV takse", izjavio je gradonačelnik Domić nakon jutrošnjeg zasjedanja i dodao da će zaključak Vlade biti proslijeđen u Ministarstvo prometa i komunikacija BiH.

Odgovarajući na dodatna pitanja novinara nakon sjednice Vlade gradonačelnik je također istakao da Brčko distrikt BiH ima odgovornost u sistemu donošenja zakona na državnom nivou, ali da trenutno ne postoje uslovi za redovan rad Vlade.

"Koordinacija donosilaca odluka zakazana je za utorak, 2. februara, kako bismo započeli razgovore u vezi s veoma važnim pitanjima, koja su od općeg interesa, kako bi se moglo nastaviti s ispunjavanjem drugih obaveza Brčko distrikta BiH", zaključio je gradonačelnik Domić.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com