Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

Članovi Vlade Distrikta dobili platu bez obzira na izjavu Domića da neće dobiti Istaknuto

plate politicara ilustracija-1024x626Kako nezvanično saznaje portal “infobrcko” članovi Vlade Brčko distrikta BiH dobili su za mjesec januar plate bez obzira na izjavu gradonačelnika Antu Domića da članovi Vlade neće dobiti platu zbog toga što se već duži period sjednice Vlade Distrikta ne održavaju.

Domić je tada kazao da je dao direktoru Direkcije za finansije nalog da ne može isplatiti platu članovima Vlade dok mu on to izričito ne odobri.

Ipak, članovi dobili su platu bez obzira što je nisu zaradili.

 

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke Brčko distrikta BiH (HSS) Ivan Krndelj je prokomentarisao izjavu Domića da članovi neće dobiti platu.

“Danas čujem da su isplaćene plate ministrima i gradonačelniku, a jesu li vam rekli da neće biti isplaćene plate. Je li to obećanje? Treba se neko izvinitu neko što laže i obmanjuje javnost. To su laži, to su poziranja”, kazao je Krndelj.

 

Podsjećamo, sjednice Vlade u zadnji period nisu bile održavane zbog opstruiranja srpskih članova da se gradi džamija u centralnom dijelu grada Brčko i političke tenzije još uvijek traju.

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com