Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Otvoren Klub novinara “Bosanska Posavina” u Brčko distriktu BiH Istaknuto

kadrcinodsfw32 Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić zajedno s predstavnicima Udruženja BH novinari i Klubom novinara Bosanska Posavina prisustvovao je današnjoj svečanosti povodom otvaranja Kluba novinara čije su prostorije smještene na Trg mladih u Brčko distriktu BiH, a služe za okupljanje i pomoć svim novinarima koji djeluju na području Posavine, kao i novinarima iz okruženja.

 

Novinarski klub Bosanska Posavina djelovat će kao organizacijska jedinica udruženja s ciljem promoviranja prava i interesa novinara i drugih medijskih zaposlenika, te poboljšanja položaja novinara u lokalnoj zajednici.

Gradonačelnik dr. Anto Domić je izrazio zadovoljstvo što Brčko ima dobru medijsku pokrivenost, dodajući da onda i nije čudo što ima i jedan ovakav klub koji će okupljati i pomagati sve novinare. On je izrazio nadu da će Klub potaknuti i druge medijske djelatnike koji nisu članovi Udruge BH novinari da se učlane, te na taj način ojačaju svoj status.

Pored gradonačelnika, pozdravne govore imali su i Borka Rudić, generalna tajnica Udruženja BH novinari, Marko Divković, predsjednik Udruženja, i Admir Kadrić, predsjednik Kluba novinara Bosanska Posavina.

Predsjednik Udruge BH novinari, Marko Divković, ovom prigodom je pozvao novinare u Brčkom i cijeloj Posavini da svojim djelovanjem štite slobodu javne riječi, koja je u posljednje vrijeme sve češće ugrožena.

"Klub novinara “Bsanska Posavina” je, nakon Banja Luke i Mostara, treći otvoreni klub u BiH, od ukupno šest koliko će ih biti do kraja godine, precizirala je u svojem obraćanju glavna tajnica Udruge, Borka Rudić.

Predsjednik Kluba, Admir Kadrić je naglasio da Klub novinara treba da doprinese aktivnijem djelovanju novinara i medijskih zaposlenika s ciljem osnaživanja novinarske zajednice i jačanju kredibiliteta novinarstva. Otvorenje Kluba novinara i debata financijski je podržana od Veleposlanstva Kraljevine Norveške u BiH.

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com