Menu

Brčko distrikt BiH sjedište Organizacije za europsko javno pravo Istaknuto

infobrcko-lokal Predsjednik Organizacije za europsko javno pravo (EPLO) prof. dr. Spyridon Flogaitis i veleposlanik Grčke u BiH Karolos Gadis sastali su se danas s gradonačelnikom Brčko distrikta BiH dr. Antom Domićem u prostorijama Gradske vijećnice te ga izvijestili da postoji odluka državnog ministarstva da Brčko distrikt BiH bude sjedište ove međunarodne organizacije u BiH.

 

Na sastanku je također iskazana zahvalnost gradonačelniku za dosadašnju potporu u obnavljanju suradnje Organizacije za europsko javno pravo s Vladom Brčko distrikta BiH.

Prof. Spyridon Flogaitis, ravnatelj Europske organizacije za javno pravo je zahvalio na povjerenju koje im je ukazano i zaključio da je ono opravdano te istaknuo da će ova značajna institucija raditi za potrebe lokalne uprave po najvišim europskim standardima.

Gradonačelnik Brčko distrikta dr. Anto Domić je naglasio da je iznimno važno što se i kroz institucije Brčko distrikta uspjelo osigurati sve potrebne suglasnosti za nastavak suradnje sa EPLO-om. Naime, ova organizacija je veoma značajna jer radi na unaprijeđenju i širenju znanja vezanog za europsko javno pravo, uključujući i uporedno javno pravo, pravo koje se odnosi na zaštitu ljudskih prava, životne okoline i okoliša i uopće radi na promoviranju javnog prava kao europske stečevine čitavom svijetu. Organizacija podržava znanstvene i edukativne aktivnosti u smislu izgradnje institucija i osiguranja pomoći demokratskim institucijama u europskim zemljama i svijetu, te promovira suradnju sa drugim institucijama i tijelima, i može doprinijeti procesu približavanja Bosne i Hercegovine europskim i euroatlantskim integracijama.

Već početkom mjeseca ožujka dogovoren je naredni sastanak na kojemu će biti dogovoreni daljni koraci djelovanja na unaprjeđenju suradnje u budućnosti po svim navedenim pitanjima.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com