Menu

Zatraženo produženje pritvora za Radončića, Šahman i Dautbašić pušteni i mogu se vratiti na posao Istaknuto

fahro 100Pred Sudom BiH i postupajućom sudinicom Minkom Kreho danas je održano ročište o prijedlogu Tužilaštva za produžavanje pritvora prvooptuženom Fahrudinu Radončiću i produžavanju mjera zabrana za Bakira Dautbašića i Bilsenu Šahman, javlja reporter novinske agencije Patria.

Tužialštvo BiH zatražilo je produženje pritvora za Radončića, zbog kako je naveo tužilac Božo Mihajlović, mogućnosti utjecaja na svjedoke i zbog bojazni o počinjenju istog krivičnog djela za koje se on tereti.

Za Dautbašić i Šahman, Tužilaštvo BiH na prijedlog odbrana optuženih usaglasilo se da mogu živjeti zajedno s obzirom da su u vanbračnoj zajednici, kao i sa tim da im se ukine kućni pritvor i omogući povratak na posao.

Šahman je dobila dozvolu za kretanje po cijeloj BIH zbog prirode posla, a Dautbašiću je ograničeno na prostor Kantona Sarajevo. Njih dvoje dužni su dva puta sedmično javljati se u PU Novi Grad.

Odbrana je u svojim istupima osporavala i osnov sumnje, iako je optužnica potvrđena na Sudu čime je i osnov sumnje prihvaćen, ali bez obzira na to sudinica Kreho saslušala je izlaganje odbrana.

Asim Crnalić, advokat prvooptuženog istakao je kako je prema njegovom mišljenju nepotrebno određivanje pritvora za Radončića, te je kazao da ako nešto treba, moguće je mjerama zabrana omogućiti nastavak procesa.

Inače, Dautbašić i Šahman su po izlasku iz sudnice zajedno odšetali prema svojim automobilima, a već sutra bi se mogli vratiti redovnim aktivnostima.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com