Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Airsoft klub CONTACT Brčko održao humanitarnu akciju za malu djevojčicu iz Brke Istaknuto

PA219673-680x510Dana 22.10.2016 godine članovi airsoft kluba CONTACT Brčko su održali humanitarnu akciju za malu djevojčicu iz malog mjesta Brka u Brčkom.

 

Naime djevojčica Lamija Hasikić (2012) boluje od neizlječive bolesti kože ihtioze za koju je terapija njege kože da bi se ublažila bol i da bi se djevojcici olakšao život dosta skupa i teška za pronaći.

 

Djevojčica Lamija zivi sa samohranom majkom Mejrom Hasikić (1987) braćom Ismail(2012) Sanel ( 2000) i sestrom Maidom (2006) koja je takođe dijete sa posebnim potrebama. Uslovi u kojima ova obitelj živi su veoma teški i pored toga sto su djeca oboljela .Kuća u kojoj žive je puna vlage, elektro instalacije su loše, vodo instalacije su popucale velike kolicine vode izlaze ispod temelja kuće pritom je obitelj u velikom dugovanju zbog tog problema (navod majke da je preko 3000 km duga vode).

 

Ulazna vrata su provaljena sticajem okolnosti te sada improvizuju i zatvaraju ih. Zima ide ogrev je veliki problem, stvari za školu, odjeća, obuća, i sami uslovi za život su nikakvi.

 

Povodom toga ASK Contact Brčko poziva sve humaniste i sve ljude drage volje koji mogu pomoći ovoj obitelji da izadju u susret da učine nesto. ASK Contact je organizovao akciju u kojoj su sami članovi kluba donirali značajna novčana sredstva kojima su obezbijedili osnovno za život nešto hrane, drva za ogrev, popravljene su instalacije što se bilo u stanju da popravi, većinom elektro instalacije, zamijenjena su grla od sijalica utičnice, šalteri sve ono sto je prestavljalo opasnost za djecu ,donirala se značajna kolicina odjevnih predmeta za djecu, razgledala se situacija šta je potrebno da se uradi još, a dosta je toga potrebno. Najznačajnije je sto se uz podršku doktora sa odjela Pedijatrije uz njihove konsultacije i pomoć djevojčici se obezbijedilo terapije za 6 mjeseci najmanje. Kreme losioni i kupke za djevojčicu su iz kompanije A-Derma i ti setovi mnogo kostaju za tu obitelj, sto je u ovom momentu neizvedivo da obezbijede.

 

“Kada pogledate to lice male Lamije i tu sreću kada je susretnete i kada osjetite njen zagrljaj i taj njen osmijeh biti će vam sve jasno, osjetite sreću, osjetite toplinu, osjetite djetinjstvo u njoj , ali kada pogledate oko sebe vidite koliko ta djevojčica pati i koliko joj je teško. Tako bolesna nema se gdje okupati, kako majka navodi nekada nema im šta skuhati, nema se gdje igrati a ni živjeti , a ipak je tako sretna i nasmijana. Pored svoje bolesti primarne od nedavno je dobila upalu uha, ne zbog nebrižnosti majke jer ce mnogi to pomisliti nego zbog uslova života. I još je vidim kako se igra sa kolicima i bebom koju je dobila danas, to joj je bila jedina želja koju je imala, i jos vidim sreću malenog Ismaila u novim čizmama, duća me boli jer nevina djeca pate a nase komsije prijatelji i sunarodnjaci to ne vide. Da mi bješe dočekati sreću za sve “, riječi člana ASK CONTACt.

 

Još jednom pozivamo sve ljude dobre volje da se jave ukoliko su spremni pomoći na bilo kakav način da se jave bili bi zavalni.

 

BROJ ZIRO RACUNA 1011212000768392 privredna banka Sarajevo


061 771 431 Mejra Hasikić

 

/pise- foto: BDC TV/

 

PA219673-680x510PA219709-680x510PA219729-680x510PA219797-680x510

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com