Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Pomozimo samohranoj majci iz Brčkog sa četvero djece da sačuva krov nad glavom Istaknuto

sabanovic1Problemi porodice Šabanović, nastanjene u MZ Broduša, teško da se mogu nabrojati na prste jedne ruke. Od požara u kojem im je izgorjela porodična kuća do smrti muža i oca, te teškom životu bez adekvatnih uslova. To su samo neke od nedaća koje su zadesile ovu porodicu.

 

Vehid Šabanović, ratni vojni invalid, muž i otac četvero maloljetne djece, bio je živ i problemi u kojima se tada ova porodica nalazila bili su daleko podnošljiviji. Međutim, tragična sudbina odnijela je Vehidov život, te je ova porodica morala krenuti u život bez njega, život koji je sve samo ne normalan.

 

Sve je počelo 2011. godine kada im je u velikom požaru izgorjela porodična kuća. Nakon požara, Suada i njen muž radili su kako bi izgradili novu kuću, u čemu su i uspjeli, ali ih je neočekivano jedan drugi problem zadesio. Podjelom zemlje izgubili su kuću u kojoj su živjeli, te im je pripao drugi dio zemlje na istom placu podijeljenom ¼.

 

Na dijelu zemlje koji je njima pripao izgradili su stambeni objekat, koji zbog nedostatka sredstava za dodatno ulaganje ne pruža adekvatne uslove za život.

 

Cjelokupnu situaciju dodatno otežava zdravstveno stanje njene dvoje djece koja boluju od cerebralne paralize, a jedno od njih je potpuno nepokretno. Dječiji doplatak i kućna njega za bolesnu djecu jedina su primanja ove porodice.

 

Da bi obezbijedila barem krov nad glavom Suada do 1. novembra mora svojoj zaovi isplatiti 5.000 KM. U suprotnom, kako tvrdi, ostat će bez kuće. Inače, kako bi otkupila cijelu kuću, Suadi je potrebno ukupno 10.000 KM, jer toliko, po njenim riječima, zaova traži od nje.

 

Pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu ovoj porodici, te da u skladu svojih mogućnosti učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji. U nastavku pogledajte broj žiro računa na koji možete izvršiti vaše novčane uplate.

 

(Otisak.ba/Foto: BDC TV, Otisak.ba)

 

sabanovic1sabanovic2sabanovic3

 

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com